Egyedi pendrive-ok, céges ajándékok =
visszatérő vevők, mindig szem előtt lévő reklám,
növekvő profit

Pendrive reklámajándék - Keresd Németh Ritát!

3D alkatrész nyomtatás

Prototípus gyártás, 3D alkatrész nyomtatás Győrben

3D nyomtatóval készült alkatrészek, prototípusok gyors kivitelezését vállaljuk.

Hasznos segítség ha nem szeretne hosszú heteket várni egy prototípus legyártására.

Elkészülési idő 1 nap!

Prototípus gyártás 3D nyomtatással, alkatrész gyártás

Prototípus gyártás 3D nyomtatással, alkatrész gyártás

Magas precizitás, nincs szálhúzás!

Kérd ajánlatunk: info@pendriveguru.hu — Németh Rita: +704086841

 

Milyen 3D nyomtatóval készülnek a prototípusok?:

3D nyomtató, Witbox

3D nyomtató, Witbox

 

Leapfrog Creatr HS 3D nyomtató

Leapfrog Creatr HS 3D nyomtató

 

Kérd ajánlatunk: info@pendriveguru.hu — Németh Rita: +704086841

 

Egy kis ízelítő a 3D alkatrész nyomtatás gyöngyszemeiből

Kérd ajánlatunk: info@pendriveguru.hu —  Németh Rita: +704086841

 

Röviden a 3D nyomtatás történetéről

A 3D-nyomtatók története 1955-re nyúlik vissza, amikor két amerikai doktorandusz, Jim Brendt és Tim Anderson, átalakított úgy egy tintasugaras nyomtatót, hogy az nem tintát fecskendezett, hanem rétegeket olvasztott egymásra kézzel fogható tárgyakat létrehozva. Mégis az 1980-as évektől beszélhetünk 3D-nyomtatókról, amikor is ezek a gépek még hatalmasak és költségesek voltak, igen csak kevés felhasználási lehetőséggel.

Mielőtt elkezdődne a nyomtatási folyamat, egy animációs szoftver segítségével, megtervezhetjük az ötletünket, de akár egy digitális szkenner segítségével egy meglévő tárgyat is betölthetünk. A szoftver ezt a virtuális modellt azonos vastagságú metszetekre bontja és nyomtatásnál, a modell adatait beolvasva, ugyanakkora rétegekből, rétegenként építi fel.

De a sztereolitográfia atyjaként Chuck Hull-t, a 3DSystems társ-alapítóját, aki először egy detroiti kiállításon mutatta be az SLA-ban rejlő lehetőségeket: a nyomtató fejéből folyadék halmazállapotú anyag préselődik ki, amelyből rétegenként készül el a térbeli, kézzel fogható tárgy és attól SLA, hogy az anyag UV-fény hatására szilárdul meg, majd összeragad. Egy másik a ráolvasztásos módszer/FDM-fused deposition modeling/, szintén Chuck Hull nevéhez köthető: a nyomtatandó anyag hő hatására meglágyul a gép fejében lévő fúvókában.

Eddig leginkább a gyors prototípusgyártásban /rapid prptyping-RP/ alkalmazták.  Mára már a felhasználásuk ezeknek a gépeknek határtalan és számtalan anyaggal nyomtathatunk a műanyagtól kezdve, a homokon és egyéb porállagú anyagokon át, akár az aranyig.

Sőt, az emberi szövetekhez hasonló, rugalmas anyagból már koponyadarabot, májat és légcsövet is hoztak létre, amiket beültetve, életeket mentettek.

 

Pendriveguru ügyfélszolgálat
Termékek
Fórumok

2014 Pendriveguru    ●    © Minden jog fenntartva.