Egyedi pendrive-ok, céges ajándékok =
visszatérő vevők, mindig szem előtt lévő reklám,
növekvő profit

Pendrive reklámajándék - Keresd Németh Ritát!

Vezeték nélküli pendrive… Álom vagy valóság?

Új, vezeték nélküli USB szabványon dolgozik az USB Implementers Forum. A Wi-Fi Szövetséggel együttműködésben fejlesztett MA USB várhatóan sikeresebb lesz a korábbi hasonló próbálkozásoknál, mivel a létező Wi-Fi frekvenciákra épül. Segítségével a készülékek fizikai kapcsolat nélkül kommunikálhatnak majd USB protokollon keresztül.

wirelessusb.jpg.1379533361231Az USB Implementers Forum (USB-IF) bejelentette, már dolgozik egy új, vezeték nélküli USB szabványon, ami lehetővé tenné a Wi-Fi frekvenciákon keresztül történő adattovábbítást, akár másodpercenként több gigabites sebességgel. Az új MA USB-t (Media Agnostic USB) arra tervezték, segítségével a különböző készülékek és dokkolók az USB protokollon keresztül kommunikálhassanak, de fizikai kapcsolat nélkül.

Hasonló koncepciót már 2004-ben is láthattunk, az akkor bevezetett Wireless USB azonban csak a WiMedia UWB (ultra-szélessáv) 3,1 és 10,6 gigahertzes frekvenciáin működött, míg az MA USB számos platformon elérhető lesz, mivel a Wi-Fi-nél megszokott 2,4 illetve 5 gigahertzes, valamint a fejlesztés alatt álló WiGig (Wireless Gigabit) 60 gigahertzes frekvenciáit is használja majd a WiMedia UWB mellett.

Az új technológia kompatibilis lesz az USB 2.0, 3.0 és 3.1 szabványokkal. Ez utóbbival elvben akár 10 Gbps adatátvitel is megvalósítható, az USB MA pontos sebessége azonban egyelőre nem ismert. A szabvány kifejlesztése nagyjából egy évig tart, és legalább egy újabb esztendőbe telik, míg azt készülékeinkben láthatjuk.

2013. szeptember 18. - 12:17

Szólj hozzá!

(A mezők kitöltése kötelező. Az e-mail cím nem fog látszódni a hozzászólás elküldése után.)

Pendriveguru ügyfélszolgálat

2014 Pendriveguru    ●    © Minden jog fenntartva.